Hyppää pääsisältöön

Naispappi kyllästyi syrjintään

Anonyyminä pysyttelevä naispappi kertoo, millaisen syrjinnän ja suorastaan vainon kohteeksi hän on homoseksuaalisuutensa vuoksi työssään joutunut.

A-talkissa pohdittiin syitä kirkosta eroamiseen keväällä 2008. Yhdeksi keskeiseksi keskustelunaiheeksi nousi suhtautuminen homoseksuaalisuuteen kirkon sisällä.

Ohjelman insertissä tapaamme naispapin, jonka seksuaalinen suuntautuneisuus on kerta toisensa noussut esteeksi pysyvälle viransaannille.

— Kyllä se ahdistavaa oli, ihan kuin olisi ollut rikollinen, jota ihmisillä oli oikeus vartioida, hän toteaa.

Studiossa Porvoon piispa Gustav Björkstrand vastaa kysymykseen, saisiko kyseinen naispappi töitä hänen hiippakunnassaan.

Teksti: Petra Himberg

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto