Hyppää pääsisältöön

Ilon juhla on komedia rakkauden päättymisestä

Tv-elokuva Ilon juhla on komedia rakkauden päättymisestä ja mutkikkaista ihmissuhteista. Lähipiirin omituisuuksia on pakko sietää, vaikka aina ei oikein huvittaisi.

Perheen aikuinen tytär Irmeli on juuri päättänyt myrskyisän miessuhteensa juutalaissyntyisen Danielin kanssa. Riidan päätteeksi Irmeli matkustaa kotiinsa maalle.

Kotona vävyehdokkaasta ollaan kahta mieltä. Irmelin äiti ja vaari pitävät Danielia ihannevävynä, mutta Irmelin isä ei voi sietää koko heppua.

Kotona vietetään joulua, mutta tunnelma ei ole kovin sokerinen. Irmelin isä ja äiti käyvät ikuista sanasotaansa ja kolmantena pyöränä hääri vielä höppänä vaari.

Kun perheessä ihmetellään, miksei vävyehdokas tullut viettämään joulua, Irmeli ei halua eikä uskalla kertoa, että suhde on ohi.

Ilon juhlan tekijät

Rooleissa:
Minna Suuronen - Irmeli
Marja-Leena Kouki – Irmelin äiti
Esko Nikkari – Irmelin isä
Aarre Karen – Isoisä
Tarja-Tuulikki Tarsala – Lyyti
Jukka Rasila – Kosti
Niklas Hägglblom – Daniel
Antti Pääkkönen – Matti

Tuotanto:

Yleisradio 2001
Käsikirjoitus: Pirjo Toikka
Ohjaus: Pekka Ruohoranta
Lavastus: Paula Salonen
Leikkaus: Lena Paersch
Äänisuunnittelu: Tomi Dahlman
Naamiointi: Päivi Kela
Kuvaus: Pauli Sipiläinen
Pukusuunnittelija: Satu-Marja Nygren
Säveltäjä: Tero Vaara
Järjestäjä: Pekka T. Rautio
Kuvaussihteeri: Mari Karonen

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto