Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Hilkka Laitinen

49-vuotias perheenäiti Hilkka Laitinen tekee lähtöä ompelijalle housupuvun sovitukseen. Laitinen ei koskaan saavu ompelijalta kotiin.

Hilkan lähtiessä hänen miehensä nauttii hienosta heinäkuun ilmasta ja maalaa aitaa pihalla. Eletään 1970-lukua. Kun Hilkka Laitinen katoaa, niin tyttäret aistivat jotain pahaa tapahtuneen.

Hilkka Laitisen tapaus nousi esille uudelleen syksyllä 2008. Poliisi aloitti kaivaukset Nastolassa entisen tuberkuloosiparantolan lähimaastossa saamansa vihjeen perusteella.

Alueelta on otettu näytteitä, jotka mahdollisesti ovat ihmisen jäänteitä. Niistä tehdään tarkemmat tutkimukset, kerrotaan Lahden poliisista.

Keskusrikospoliisi - KRP - on myös tietoinen kaivauksista. Rikoskomisario Eero Marttila sanoo, että nastolalaisen Hilkka Laitisen mystinen katoaminen on edelleen tutkinnan alla.

Laitisen 1970-luvulla tapahtunutta katoamista selvittää keskusrikospoliisi.

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto