Hyppää pääsisältöön

Lohikäärme Justus

Aika ei ole haalistanut Tuula Pukkilan riemastuttavaa animaatiota lohikäärme Justuksesta ja ystävyyden merkityksestä. Elämä lohikäärmeenä ei aina ole helppoa mutta hauskaa se on!

Justus haluaisi kovasti oppia lentämään.

Kun lohikäärmeystävät tuovat hänelle lento-oppaan, alkaa Justuksen kylkiä kihelmöidä. Pitkään toivotut siivet alkavat kasvaa!

Opittuaan lentämään Justus päättää lähteä katselemaan maailmaa.

Maailmalla on hauskaa, jännittävää ja välistä vähän vaarallistakin. Tuulimyllyyn takertumisen ja maanjäristyksen jälkeen Justus kaipaa jo ystäviään, joita löytyykin yllättäen ihan läheltä.

Saadakseen heihin yhteyden on Justuksen kuitenkin vielä opittava yksi asia. Kaikkien kunnon lohikäärmeiden tavoin olisi osattava syöstä tulta. Oppiiko Justus?

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto