Hyppää pääsisältöön

Ahtisaaren voitonlauluna soi Rakastan sinua, elämä

Vuonna 1994 vastavalittu presidentti Martti Ahtisaari kajautti ensitöikseen kannattajilleen venäläisen laulun Rakastan elämää.

Eduard Kolmanovskin säveltämä kappale oli noussut Ahtisaaren tunnuslauluksi jo vaalikampanja-aikana.

Helsingin työväentalolla vastavalittu presidentti perheineen sai yllättävän vaisun vastaanoton.

Syy oli yksinkertainen: he saapuivat saliin väärästä ovesta.

Ahtisaari sai laulaa kampanjansa tunnuslauluksi muodostuneen kappaleen Työväentalolla kahdesti: ensin yksin, sitten vielä uusintana tukijoukkojen kera.


Presidentti Ahtisaari, otaksun (1994) -dokumentti seuraa Martti Ahtisaaren matkaa Mäntyniemeen virkaanastujaisiin ja valmistautumisesta presidentin tehtävään vaalien jälkeisinä viikkoina. Dokumentin kuvissa matkataan maailman konfliktialueilla ja Rakastan elämää soi työväentalolla tässäkin ohjelmassa.
Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto