Hyppää pääsisältöön

SIG - Vuosisadan rakkaustarina

Raisiolainen SIG-yhtye oli suosionsa huipulla 1980-luvun puolivälissä. Bändin keulakuva Matti Inkinen löytyi kuolleena toukokuussa 2009.

Tietolaatikko

Ludwig van Beethoven. Inkinen, Matti (säv, sov, san). Oksanen, Juha (sov).
Pidä kii unelmistas. Inkinen, Matti (säv, sov, san). Oksanen, Juha (säv, sov).
Vuosisadan rakkaustarina. Inkinen, Matti (säv, sov, san). Oksanen, Juha (sov). Groundstroem, Måns (sov).
Laulaja ja muusikko Matti Inkinen löydettiin 25.5.2009 kuolleena Raisionlahdelta. Hän katosi kotoaan vapun alla. Kadotessaan Inkinen oli vahvan lääkityksen alainen käytyään talven aikana läpi raskaan aivokasvainleikkauksen ja siihen liittyvän sädehoidon. Katoamista edelsi lehdistössä julkisuuteen nostettu rikosepäily laulajaa kohtaan.

Raisiolainen SIG-yhtye esiintyi helsinkiläisellä Tavastia-klubilla helmikuussa 1985 esitetyssä Tilt-ohjelmassa.

SIG aloitti soittamisen 1970-luvun loppupuolen punk-aallossa. Menestysyhtyeeksi SIG nousi kuitenkin pop-painotteisen suomirockin avulla. Kansallinen läpimurto oli vuonna 1980 levytetty Tiina menee naimisiin.

Artikkeliin on kerätty keikalta kolme laulua Ludwig van Beethoven, Pidä kii sun unelmistas ja Vuosisadan rakkaustarina. Yhtyeen muita tunnettuja kappaleita ovat Hyvää syntymäpäivää ja vuonna 2008 levytetty Kuinka paljon sua rakastinkaan.

Yhtyeen keulahahmo on laulaja Matti Inkinen (1958-2009), joka oli mukana kaikissa SIG-kokoonpanoissa. Hän myös sävelsi ja sanoitti lähes kaikki yhtyeen esittämät kappaleet.

Tilt-ohjelma tuli televisiosta helmikuussa 1985.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit