Hyppää pääsisältöön

Jussi Raittinen & Boys: Mä oon rock-kuningas

Jussi Raittisen uholaulussa pannaan järjestykseen liuta muita 70-luvun rockyrittäjiä: Badding, Muska, Danny, Pastori Pohjalainen ja Hurriganes.

Tietolaatikko

Mä oon rock-kuningas (King of Rock and Roll). Barnum, H. B. Craig, Bradford. Raittinen, Jussi (san).

Jussi Raittinen oli 1970-luvulla etunenässä virvoittamassa henkiin 50-luvun klassista rock and rollia.

Elton Johnin Crocodile Rockin suomalaisversiosta Krokotiili-rock tuli Jussin kääntämänä menestysbiisi sekä hänelle itselleen että Muska Babitzinille. Perässä listoille seurasi rock and rollia ja kantria sisältävä Mä tahdon rokata -albumi, joka ilmestyi vuonna 1973.

Haastattelussa Jussi ei pidä itseään erityisempänä lauluntekijäkykynä. "Rock-ruhtinas" on kuitenkin onnistunut tekemään persoonallisia käännöstekstejä, jotka sopivat hänelle itselleen.

Kappale Mä oon rock-kuningas on poimittu Little Richardin ohjelmistosta. Sen arviot kollegoista Jussi kehottaa ymmärtämään vitsiksi, vaikka "saattavat ne jonkun herkkää sydäntä vähän haavoittaakin".

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto