Hyppää pääsisältöön

J. Karjalainen Yhtyeineen livenä Q-klubissa

J. Karjalainen Yhtyeineen esittää hitit Hän ja Sekaisin. Orkesterinjohtaja kertoo myös Mikko Kuustoselle, miten lauluja tehdään.

Tietolaatikko

Hän. Säv. ja san. J. Karjalainen. Levytys: Lumipallo 1988.
Sekaisin. Säv. ja san. J. Karjalainen. Levytys: Varaani 1986.

Mustat Lasit -yhtyeen hajottua vuonna 1989 J. Karjalainen perusti tuekseen uuden, pienemmän kokoonpanon. Alkuperäinen Linjattomat-nimi muuttui pian tanssiorkesteriperinteeseen viittaavaan Yhtyeineen-muotoon.

Mukaan tulivat aluksi Mustissa Laseissa soittaneet Janne Haavisto ja Mikko Lankinen sekä basisti Pekka Gröhn. Myöhemmin bändiin värvättiin myös urkuri Matti Pitsinki.

J. Karjalainen kertoo haastattelussa hävenneensä ensimmäisiä suomenkielisiä laulutekeleitään. Hän väsäsi niitä silti hampaat irvessä, koska oli vakuuttunut sen olevan oikea tie.

Kantaaottavien tekstien kirjoittaminen ei ole Karjalaisesta tuntunut luontevalta. Hänen ainoa "osallistuva" laulunsa otti kantaa virsikirjauudistukseen.

J. Karjalainen Yhtyeineen -kokoonpano kuopattiin vuonna 1994, minkä jälkeen Karjalainen jatkoi Electric Sauna -projektin parissa.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto