Hyppää pääsisältöön

J. Karjalainen Yhtyeineen livenä Q-klubissa

J. Karjalainen Yhtyeineen esittää hitit Hän ja Sekaisin. Orkesterinjohtaja kertoo myös Mikko Kuustoselle, miten lauluja tehdään.

Tietolaatikko

Hän. Säv. ja san. J. Karjalainen. Levytys: Lumipallo 1988.
Sekaisin. Säv. ja san. J. Karjalainen. Levytys: Varaani 1986.

Mustat Lasit -yhtyeen hajottua vuonna 1989 J. Karjalainen perusti tuekseen uuden, pienemmän kokoonpanon. Alkuperäinen Linjattomat-nimi muuttui pian tanssiorkesteriperinteeseen viittaavaan Yhtyeineen-muotoon.

Mukaan tulivat aluksi Mustissa Laseissa soittaneet Janne Haavisto ja Mikko Lankinen sekä basisti Pekka Gröhn. Myöhemmin bändiin värvättiin myös urkuri Matti Pitsinki.

J. Karjalainen kertoo haastattelussa hävenneensä ensimmäisiä suomenkielisiä laulutekeleitään. Hän väsäsi niitä silti hampaat irvessä, koska oli vakuuttunut sen olevan oikea tie.

Kantaaottavien tekstien kirjoittaminen ei ole Karjalaisesta tuntunut luontevalta. Hänen ainoa "osallistuva" laulunsa otti kantaa virsikirjauudistukseen.

J. Karjalainen Yhtyeineen -kokoonpano kuopattiin vuonna 1994, minkä jälkeen Karjalainen jatkoi Electric Sauna -projektin parissa.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto