Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy kieltäytyy fanien timanttisormuksista

Tärkeintä elämässä on rakkaus ja just ne jutut mitä ei fyrkalla saa, sanoo Hanoi Rocksin toinen keulahahmo Andy McCoy.

Tietolaatikko

Antti Hulkkona Pelkosenniemellä vuonna 1962 syntynyt McCoy tunnetaan Hanoi Rocksin kitaristina, pääasiallisena lauluntekijänä sekä taustalaulajana.
Hanoi Rocks perustettiin vuonna 1979. Kuusi vuotta myöhemmin bändi hajosi, mutta yhteen palattiin jälleen 2001.
Lokakuussa 2008 bändi ilmoitti lopettavansa toimintansa vuoden 2009 keväällä.

Koko kansan tuntemaa elämäntaparokkaria on vuosien varrella nähty ja kuultu muuallakin kuin levyillä, mm. mainoksissa. Kaikkiin hän ei kuitenkaan ole suostunut, moraalisista syistä.

— Viina- ja röökimainokset, ne ei kiinnosta, McCoy sanoo.

Kun Nyberg näyttää hänelle harvoin nähdyn arkistonäytteen McCoysta ja hänen pojastaan, on vieras silmin nähden liikuttunut.

— Mä oon ollut pojalle se esimerkki, mitä ei saa tehdä, sanoo hän haastatteluhetkellä 18-vuotiaasta, meribiologiaa opiskelevasta pojastaan.

Mikä on saanut jatkamaan jo kertaalleen kuopatun bändin kanssa?

— Mä rakastan sitä feedbackia mitä yleisö antaa. Mutta joskus jengi tulee timanttisormusten kanssa, niitä mä enää uskalla ottaa vastaan, kitaristilegenda sanoo.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto