Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy kieltäytyy fanien timanttisormuksista

Tärkeintä elämässä on rakkaus ja just ne jutut mitä ei fyrkalla saa, sanoo Hanoi Rocksin toinen keulahahmo Andy McCoy.

Tietolaatikko

Antti Hulkkona Pelkosenniemellä vuonna 1962 syntynyt McCoy tunnetaan Hanoi Rocksin kitaristina, pääasiallisena lauluntekijänä sekä taustalaulajana.
Hanoi Rocks perustettiin vuonna 1979. Kuusi vuotta myöhemmin bändi hajosi, mutta yhteen palattiin jälleen 2001.
Lokakuussa 2008 bändi ilmoitti lopettavansa toimintansa vuoden 2009 keväällä.

Koko kansan tuntemaa elämäntaparokkaria on vuosien varrella nähty ja kuultu muuallakin kuin levyillä, mm. mainoksissa. Kaikkiin hän ei kuitenkaan ole suostunut, moraalisista syistä.

— Viina- ja röökimainokset, ne ei kiinnosta, McCoy sanoo.

Kun Nyberg näyttää hänelle harvoin nähdyn arkistonäytteen McCoysta ja hänen pojastaan, on vieras silmin nähden liikuttunut.

— Mä oon ollut pojalle se esimerkki, mitä ei saa tehdä, sanoo hän haastatteluhetkellä 18-vuotiaasta, meribiologiaa opiskelevasta pojastaan.

Mikä on saanut jatkamaan jo kertaalleen kuopatun bändin kanssa?

— Mä rakastan sitä feedbackia mitä yleisö antaa. Mutta joskus jengi tulee timanttisormusten kanssa, niitä mä enää uskalla ottaa vastaan, kitaristilegenda sanoo.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – näin diplomaatit itse kertovat vaiheistaan

  Brotherus ja Edelstam auttoivat tuhansia pakolaisia Chilestä

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto