Hyppää pääsisältöön

Kasper-nukke Tallinnassa

Trai trai trallallaa! Kasper matkustaa lahden yli Tallinnaan ja ystävystyy siellä teatterinukke Buratinon kanssa. Näin kun yhdes ollaan niin tullaan tuttaviks!

Kasper odottelee Buratinoa Toompeanmäellä mutta saakin pikkulinnulta viestin saapua Kadriorgin puistoon. Joutsenlammen äärellä kollegat tutustuvat toisiinsa ja ystävystyvät. Buratino tahtoo näyttää Kasperille kotikaupunkiaan ja ensimmäiseksi he lähtevät kohti Piritaa.

Piritan rannalla ystävykset tapaavat lapsia sekä seuraavat pioneerileiriläisten puuhia. Rannalta löytyy myös eriskummallisia lintuja. Nuket palaavat vanhankaupungin keskustaan Raatimiehentorille.

Kello on jo paljon, joten he alkavat kivuta kohti Harjumäellä sijaitsevaa nukketeatteria, missä esitys pian alkaa.

Kasperin rooli oli Raninille tärkein

Irja ja Matti Raninin perustama Kasper-teatteri toimi vuosina 1961–1988. Idean Kasperiin he saivat perinteikkäästä saksalaisesta Kasperl-nukketeatterista.

Monipuolisena näyttelijänä tunnettu Ranin (1926–2013) kertoi monissa yhteyksissä pitävänsä vanhoista rooleistaan Kasperia itselleen tärkeimpänä.

Lue lisää:

Lastenohjelmat alkoivat Kasperista

Trai trai trallallaa! Ensimmäinen suomalainen lasten tv-ohjelma oli Raninien tv-perhe, jonka pyörittämiseen nimensä mukaisesti osallistui koko Raninin perhe. Vakiovieraina ohjelmassa nähtiin Kasper ja Eulaalia Kenkkunen.

Lue lisää:

Kasper I Iso

Kasper ja hänen isoäitinsä ovat matkanneet hevoskyydillä aina Etelä-Saksaan asti. Mutta kukapa muukaan Münchenistä löytyy kuin vanha tuttumme Eulaalia Kenkkunen?

Kommentit