Hyppää pääsisältöön

Mike Monroe otti vaarin isän neuvosta

Vuonna 1979 Matti Fagerholm pakkasi levynsä lätkäkassiin ja lähti luokkaretkelle Tukholmaan. Perillä hän hyvästeli kaverinsa ja treffasi Antti Hulkon Karlaplanilla. Alkoi esi-Hanoin aika.

Tietolaatikko

Helsingissä vuonna 1962 syntynyt Mike Monroe eli Matti "Macke" Fagerholm perusti Hanoi Rocksin vuonna 1979 yhdessä Nasty Suiciden ja Stefan Piesnackin kanssa. McCoy liittyi bändiin vuotta myöhemmin.
Bändi hajosi vuonna 1985 mutta palasi yhteen 2001. Vuoden 2008 lokakuussa yhtye ilmoitti lopettavansa toiminnan kevään 2009 aikana.

Nykyisin Mike Monroena tunnettu Fagerholm oli tehnyt uravalintansa jo varhain.

— Kahdeksanvuotiaana päätin tulla joko radiokuuluttajaksi tai rocklaulajaksi. Pena (radiokuuluttaja Pentti Fagerholm) sanoi, että sun "s" on liian pehmeä suomen kieleen, joten that´s easy, musta tuli rocklaulaja, Monroe sanoo.

Fagerholm ja Hulkko olivat tavanneet ensimmäisen kerran vuonna 1976 Töölön kirkon kellarin "Pärinäpirtissä", missä tuleva McCoy treenasi silloisen bändinsä kanssa.

1980-luvun alussa ei suomalaisia bändejä ei vielä ollut totuttu näkemään maailmalla eikä avoimesti pois Suomesta pyrkineiden rokkareiden arvostus ollut kummoista.

— Mehän aina kelattiin ittemme kansainvälisenä bändinä. Meitä haukuttiin homonarkkareiks, kunnes saatiin nimeä ulkomailla, Monroe muistelee Hanoin alkuaikoja.

— Meidän päämäärähän oli painua ulos Suomesta ja Skandinaviasta niin kauas kun mahdollista, ekaks, sitku menestystä tuli niin siinä vaiheessa me oltiinkin jo suomipoikia, hän toteaa arvostuksen muuttumisesta.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto