Hyppää pääsisältöön

Perussuomalaisten vaalivoitto 2008

Perussuomalaiset olivat syksyn 2008 kuntavaalien suurin voittaja. Erityisen vahvasti puolue menestyi Uudellamaalla.

Perussuomalaisten kannatusprosentti nousi vaaleissa 5,4:ään. Kasvua on edellisistä kuntavaaleista peräti 4,5 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus kasvoi koko maassa. Korkeimmat lukemat se sai puheenjohtaja Timo Soinin omalla alueella Uudellamaalla, missä kannatusprosentti on 7,6.

Perussuomalaiset pitivät menestyksensä syinä "arkijärkeä ja tinkimätöntä työtä". Muhoslainen Pirkko Mattila korosti hyvän kenttätyön merkitystä hyvässä vaalituloksessa. Maskusta tuleva Kike Elomaa totesi tv-uutisten haastattelussa, että kuntavaalimenestys oli osoitus puolueen merkityksen kasvusta. Vaikka maahanmuuttopolitiikka kuului monen ehdokkaan keskeisiin vaaliteemoihin, korostettiin myös sitä, että perussuomalaisilla oli muitakin tärkeitä aiheita vaaleissa esillä. Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Antti Valpas totesikin haastattelussa, että liikaa keskitytään yhteen asiaan, sillä puolueohjelma on monipuolinen.

Timo Soini sanoi voiton osoittavan, etteivät perussuomalaiset ole se "yhden miehen puolue", joksi se on julkisuudessa leimautunut.

Vaalivalvojaisissa perussuomalaisten ehdokkaat olivat vakuuttuneita siitä, että vaalivoitto pakottaa muut ottamaan puolueen vihdoinkin tosissaan.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto