Hyppää pääsisältöön

Five Corners Quintet: Blueprint

Uuden suomijazzin menestyjiin kuuluva Five Corners Quintet esittää Eero Koivistoisen vauhdikkaan lattarinumeron Tampere Jazz Happeningissa vuonna 2005.

Tietolaatikko

Blueprint. Säv. Eero Koivistoinen. Blueprint on Five Corners Quintetin vuonna 2003 ilmestyneen esikoisvinyylisinglen b-puoli.
Five Corners Quintet kuuluu jazzin, soulin, lattarimusiikin, hiphopin ja drum´n´bassin inspiroimaan Nuspirit Helsinki -yhteisöön. Tämä tuottaja-, DJ- ja muusikkokollektiivi yhdistelee livesoittoa elektronisiin aineksiin.

Kansainväliseen suosioon noussut ryhmä luonnehtii itseään postmoderniksi jazzyhtyeeksi, jonka musiikissa on 60-lukulaisen ja latinalaisvaikutteisen jazzin aineksia.

Five Corners Quintetin taustapiruja ovat tuottaja Tuomas Kallio ja DJ Antti Eerikäinen. Sen nimi juontuu Helsingin Viiskulmasta, jossa Eerikäisen levy-yhtiö toimii.

Five Corners Quintet oli alun perin puhdas studioprojekti. Samplaamalla koostettujen komppien päälle soitti joukko uudemman ja vanhemman suomijazzin kovia nimiä, mm. Eero Koivistoinen ja Severi Pyysalo.

Runsaan keikkakysynnän johdosta FCQ:sta muodostettiin myös liveversio. Keikkakokoonpanoa johtaa rumpali Teppo Mäkynen.

Bändin studiotuotokset ovat popkappaleiden tapaan tarkkaan mietittyjä ja tuotettuja. Live-esityksessä sen sijaan tavoitellaan jazzille ominaista vuoropuhelua soittajien ja yleisön välillä. "Levy ja live ovat kaksi eri asiaa, kaksi eri tulkintaa samasta biisistä", tuottaja Tuomas Kallio kiteyttää.

Teksti: Jukka Lindfors