Hyppää pääsisältöön

Malmin lentokentän vihkiäiset

Tattarisuon pelloille rakennettu Malmin lentokenttä vihittiin virallisesti käyttöönsä vuonna 1938. Kenttä on nähnyt historiansa aikana monia vaiheita. Lentotoiminta Malmilla päättyi kaupungin päätöksellä maaliskuussa 2021.

Toukokuussa 1938 järjestettyyn vihkiäisjuhlaan osallistui pari tuhatta kutsuvierasta ja tuhansia muita uteliaita. Kutsuvieraiden joukossa nähtiin mm. pääministeri A. K. Cajander ja marsalkka Mannerheim.

Malmin lentokenttä oli vuoteen 1952 asti Suomen merkittävin reittiliikenteen keskus. Kun Vantaan lentokenttä valmistui Helsingin olympialaisten alla, Malmin lentokentästä tuli lentokoulutuksen ja yleisilmailun keskus.

Malmin lentokentän kohtalosta käytiin vuosien ajan kiivasta kädenvääntöä ilmailualan ja Helsingin kaupungin kesken. Lentotoiminta Malmilla päättyi maaliskuussa 2021. Alue on kaavoitettu asuntorakentamiselle.

Kommentit