Hyppää pääsisältöön

Kuolema ei katkaise liittymää

Aila Holappa otti pojalleen DNA-liittymän. Poika menehtyi, mutta operaattori ei suostunut katkaisemaan liittymää.

Oulunsalossa Pohjois-Pohjanmaalla asuva Aila Holappa on riidellyt DNA:n kanssa määräaikaisen sopimuksen jatkosta elokuun lopusta lähtien.

Hän hankki vajaa vuosi sitten aikuiselle pojalleen mobiililaajakaistaliittymän, koska poika ei luottotieto-ongelmien vuoksi voinut itse liittymää avata.

Poika menehtyi kesän lopussa, mutta DNA:n mukaan mokkulan määräaikaista sopimusta ei voi katkaista, koska Aila on liittymän haltija.

— Kaikki laskut tulevat edelleen kuolleen poikani nimellä. DNA ehdotti ratkaisuksi tilanteeseen, että maksaisin kaikki sopimuksen loppukauden kuukausimaksut yhdellä kertaa.

DNA:n Sami Aavikon mukaan sopimus voidaan katkaista, mikäli asiakas palauttaa mokkulan tai kytkykännykän takaisin operaattorille. Tällaista vaihtoehtoa ei Ailalle annettu. Aila ei aio maksaa penniäkään, vaan jatkaa taistelua.

Määräaikainen sopimus sitoo pahimmillaan vaikka haudan taakse. Oli kysessä sitten matkapuhelinliittymä, laajakaista, kanavapaketti tai punttisalijäsenyys, niin kannattaa aina kysyä, onko mahdollisuutta tehdä sopimusta, jossa määräaikaisuutta ei ole.

Ohjelman teon jälkeen Aila Holappa oli vielä yhteydessä DNA:n kuluttajamyynnin osastopäällikköön Sami Aavikkoon. Aavikko oli määrännyt Holapan määräaikaisen liittymän katkaistavaksi välittömästi. Lisäksi Holapalle oli palautettu kaikki ylimääräiset liittymän kuukausimaksut ja hyvitetty vielä sadalla eurolla puheaikaa.

Teksti: Turkka Huhtala/TV1 Kuningaskuluttaja