Hyppää pääsisältöön

Hernerokkasumua, kavioiden kopinaa ja suuria tunteita – katso otteita kulttiklassikosta Histamiini ja merenneidon aarre

: Histamiini ja merenneidon aarre, nukkeanimaatio. Isoäiti (Maija-Liisa Peuhu), Kissa,  Tamma Titiina, Veljami (Johan Simberg) ja Histamiini (marionettinukke, nukke). Yleisradion  ohjelmat.
Isoäiti (Maija-Liisa Peuhu), Kissa, Tamma Titiina, Veljami (Johan Simberg) ja Histamiini (marionettinukke, nukke). : Histamiini ja merenneidon aarre, nukkeanimaatio. Isoäiti (Maija-Liisa Peuhu), Kissa, Tamma Titiina, Veljami (Johan Simberg) ja Histamiini (marionettinukke, nukke). Yleisradion ohjelmat. Kuva: Heikki Oksanen / Yle Histamiini (hahmo)

Veljami pestaa Histamiinin Loviisa laivalleen matruusiksi. Matkaan lähtevät myös kissa, Titiina ja isoäiti. Huviretkestä tuleekin jännittävä helmenetsintäseikkailu.

Merenneito on kadottanut arvokkaan helmensä. Hän tarvitsee helmen välttämättä, jotta merten kuningas Ahti suostuisi menemään hänen kanssaan naimisiin.

Keuhkokala kertoo, että helmi on meren pohjassa. Loviisa-laivan rohkeimpana isoäiti sukeltaa veteen ja löytää helmen. Ilo on ennen aikaista, joska helmi katoaa kapteenin suljetusta hytistä.

Histamiini aloittaa helmen etsinnän yhdessä kissan kanssa. Hän joutuu huimalla matkallaan Hämyttären vangiksi. Hämyttären lisäksi myös Sumutar himoitsee kaunista helmeä.

Helmen onnistuukin ensin lokin avustuksella saamaan Hämytär. Histamiini ja kissa onnistuvat nappaamaan helmen itselleen ja tuovat sen Loviisa laivalle. Laivalla Sumutar keplottelee helmen itselleen.

Onneksi Merenneito oli antanut isoäidille, Veljamille ja Titiinalle arvokkaan taian. Sen avulla isoäiti saa juoniteltua helmen itselleen. Merenneito saa helmen ja pääsee Ahdin kanssa naimisiin.

Rooleissa

Histamiini - Matti Ranin
Titiina - Miitta Sorvali
Kapteeni Veljami - Johan Simberg
Isoäiti - Maija-Liisa Peuhu
Kissa - Esa Pakarinen Jr
Merenneito - Katariina Kaitue
Kalastaja, prinssi - Jarmo Hämeranta
Sumutar, Hämytär - Anitta Niemi
Merirosvot - Harri Hyttinen, Kaarlo Juurela, Aaro Jaronen
Puutarhuri - Matti Olavi Ranin
Lohikäärme - Harri Hyttinen
Murmelo-noita - Anita Heikkinen
Soilikki-noita - Riitta Elstelä

Kommentit