Hyppää pääsisältöön

Histamiini ja merenneidon aarre

Veljami pestaa Histamiinin Loviisa laivalleen matruusiksi. Matkaan lähtevät myös kissa, Titiina ja isoäiti. Huviretkestä tuleekin jännittävä helmenetsintäseikkailu.

Merenneito on kadottanut arvokkaan helmensä. Hän tarvitsee helmen välttämättä, jotta merten kuningas Ahti suostuisi menemään hänen kanssaan naimisiin.

Keuhkokala kertoo, että helmi on meren pohjassa. Loviisa-laivan rohkeimpana isoäiti sukeltaa veteen ja löytää helmen. Ilo on ennen aikaista, joska helmi katoaa kapteenin suljetusta hytistä.

Histamiini aloittaa helmen etsinnän yhdessä kissan kanssa. Hän joutuu huimalla matkallaan Hämyttären vangiksi. Hämyttären lisäksi myös Sumutar himoitsee kaunista helmeä.

Helmen onnistuukin ensin lokin avustuksella saamaan Hämytär. Histamiini ja kissa onnistuvat napaamaan helmen itselleen ja tuovat sen Loviisa laivalle. Laivalla Sumutar keplottelee helmen itselleen.

Onneksi Merenneito oli antanut isoäidille, Veljamille ja Titiinalle arvokkaan taian. Sen avulla isoäiti saa juoniteltua helmen itselleen. Merenneito saa helmen ja pääsee Ahdin kanssa naimisiin.

Tietolaatikko

Histamiini (Matti Ranin), Titiina (Miitta Sorvali), Kapteeni Veljami (Johan Simberg) Isoäiti (Maija-Liisa Peuhu), Kissa (Esa Pakarinen Jr), Merenneito (Katariina Kaitue), Kalastaja, prinssi (Jarmo Hämeranta), Sumutar, Hämytär (Anitta Niemi), Merirosvot (Harri Hyttinen, Kaarlo Juurela, Aaro Jaronen), Puutarhuri (Matti Olavi Ranin), Lohikäärme (Harri Hyttinen), Murmelo-noita (Anita Heikkinen), Soilikki-noita (Riitta Elstelä).

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto