Hyppää pääsisältöön

Partiolaisten talvileirillä tytötkin osallistuivat sulkeisharjoituksiin vuonna 1938

Reipasta oli meno, kun partiolaiset pystyttivät talvileirinsä asumattomaan korpeen talvella 1938. Filmi- ja äänitallenteiden kautta pääsemme näkemään ja kuulemaan, millainen partiohenki vallitsi Pieksämäellä ja Hyrylässä järjestetyillä leireillä.

Partiopoikaliiton talvileirille Pieksämäelle osallistui noin 300 poikaa. Leiripaikaksi valittiin asumaton metsikkö Pieksämäen lähettyviltä. Vuonna 1938 myös Hyrylässä pidettiin partiolaisten talvileiri. Sotilaallinen täsmällisyys leimasi leirielämää. Partiolaisten ohjelmaan sisältyi mm. sulkeisharjoituksia suksilla sekä tytöille että pojille.

Erämaataidot ja erilaiset muutkin käden taidot ovat aina kuuluneet partiolaisten arvostamiin taitoihin. Partioliikkeen perusti kenraalimajuri Robert Baden-Powell vuonna 1907 Englannissa. Suomeen partioliike rantautui muutamaa vuotta myöhemmin.

Aho & Soldanin Pieksämäellä vuonna 1938 kuvaama filmi on katsottavissa alla kokonaisuudessaan.

Vuonna 2022 partiolaisia oli 224 maassa yhteensä noin 40 miljoonaa. Noin 65 000 heistä oli suomalaisia.

Keskustele