Hyppää pääsisältöön

Miten selviytyä hengissä isästä

Miten selviytyä hengissä isästä, joka painiskelee omien ongelmiensa kanssa? Ahdistavasta nuoruudestaan kertoo Inhimillisessä tekijässä mm. Heikki Hursti.

Kodittomien auttajana tunnetun Veikko Hurstin elämään kuului myös rankka alkoholismi. Heikki Hursti kertoo aggressiivisen isän pahoinpidelleen lapsiaan ja vaimoaan.

Pojat nukkuivat milloin turvassa sukulaisten luona, milloin kellareissa. "Yöt olivat pelkoa ja kauhua."

Viimeisellä putkareissullaan Veikko Hursti koki hengellisen herätyksen. Yrityksiä irtautua alkoholista oli ollut jo aiemmin, mutta tällä kertaa se onnistui.

Alkoholisti-isästään puhuu myös kirjailija Tommy Hellsten. Kolmantena vieraana ohjelmassa on kirjailija Jera Hänninen, joka lapsuudessaan joutui kokemaan häpeää vanhempien omistaman yrityksen konkurssista.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto