Hyppää pääsisältöön

Paavo M. Petäjä kertoi Isometsän dopingkärystä Lahden MM-kisoissa 2001

Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä kertoi ikävät uutiset Jari Isometsän dopingtestistä tiedotustilaisuudessa 18. helmikuuta 2001.

Lahden MM-hiihtojen ensimmäisenä päivänä 15.2.2001 Jari Isometsä hiihti 15 kilometrin kilpailussa neljänneksi. Kolme päivää myöhemmin pidetyssä tiedotustilaisuudessa ilmoitettiin, että Isometsän B-testi osoitti hänen käyttäneen kiellettyjä aineita.

Petäjän alkuperäisenä tarkoituksena oli tulkata lausuntonsa englanniksi vasta kunkin suomenkielisen osuuden jälkeen. Tapaus oli koonnut paikalle kuitenkin sen verran ulkomaisia journalisteja, että englannin kieli sai puheenvuorossa etusijan.

Kymmenen päivää myöhemmin 28. helmikuuta Petäjä kertoi neljästä uudesta dopingepäilystä.