Hyppää pääsisältöön

Itkuhälyttimet testissä

Uuden sukupolven itkuhälyttimissä riittää kantamaa, mutta miten kävi häiriöherkkyyden ja käyttömukavuuden kanssa Kuningaskuluttajan kolmen päivän testissä.

Testattavat laitteet ovat analoginen Philipsin SBC SC365, jota paketissa mainostetaan häiriövapaaksi. Toinen laite on digitaalinen Super-Nova Total, jonka pitäisi paketin tekstin mukaan olla niin häiriövapaa kuin teknisesti mahdollista.

Miten kävi ylimääräisille mölinöille: ensin Philips Testaajamme Iiris Pääkkönen Turusta kertoo, että vanhojen itkuhälyttimien venäjä ja torvisoitto ei tullut läpi. Ohi ajavien autojen aiheuttamat häiriöt kuuluivat hieman. Sitten Super Nova: Super Novassa ei ollut häiriöitä. Edes ohi ajavien autojen äänet eivät kuuluneet. Iiriksen mukaan Philips tosin häiriintyi aivan vieressä olevasta toisesta itkuhälyttimestä.

Käyttöönotto vaati Novan kohdalla pientä perehtymistä. Laitteiden näppäinten suunnittelu saa suurimmat pyyhkeet. Iiris Pääkkösen mukaan Philipsin näppäimet kääntyivät vahingossa turhan herkästi. Samoin Super Nova meni pois päältä, koska virtanäppäin on kovin herkkä.

Ja sitten kouluarvosana Philipsille: Yksiköiden välisen yhteyden pätkimisen takia 8. Ja Super-Novalle: Ilman teleskooppiantennia arvosana olisi kymppi, mutta teleskooppiantennin epäkäytännöllisyyden vuoksi 9-.

Hälyttimet ovat siis merkittävästi varmempia kuin ennen, mutta eivät vieläkään ole täysin häiriöttömiä. Koska kyse on vähintään sadan euron laitteista, olisi niitä hyvä kokeilla kotona ennen ostopäätöksen tekemistä. Näin selviää, sopiiko laite juuri omaan radioilmastoon ja vältytään myöhemmiltä harmeilta.

Teksti: Kuningaskuluttajan toimitus

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto