Hyppää pääsisältöön

Saaren Heta on kalastajasaaren tyttö, joka ei kaipaa mantereelle

Heini Miettinen "Saaren Heta" -elokuvassa
Heini Miettinen "Saaren Heta" -elokuvassa Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle 1987 (musiikkikappale),Heini Miettinen

Saaren Heta (1987) on televisioelokuva, jonka on ohjannut Raili Rusto. Elokuvan päähenkilö on Heta, joka asuu pienellä saarella. Tytön elämään on tulossa suuri muutos, kun syksyn tullen alkaa koulu mantereella.

Yleisön toivoma Saaren on katsottavissa Areenassa 12.9.2019 alkaen vuoden ajan.

Heta (Heini Miettinen) asuu saarella kalastajaisänsä (Paavo Pentikäinen) ja mummonsa (Lahja Vilén) kanssa. Äiti on kuollut, mutta äidinpaikkaa täyttää samalla saarella asuva taiteilija Taru (Tarja Keinänen). Syksyllä alkava koulu mantereella pelottaa, kun Heta ei ole vielä oppinut solmimaan kengännauhojaankaan.

Taru on sitä mieltä, että saareen voisi perustaa koulun, jotta Hetan ei tarvitsisi mennä mantereelle kouluun. Isä ei ajatuksesta pidä, sillä eihän Taru ole edes tytön äiti! Heta kuitenkin kaipaa äitiään ja Taru puolestaan tytärtään. Isä kuitenkin muuttaa mielensä Tarun suhteen kuten Hetakin koulun suhteen eikä kengännauhojakaan tarvitse enää murehtia.


Saaren Hetan näyttelijät ja tekijät

Heini Miettinen Heta

Paavo Pentikäinen isä

Lahja Vilén mummo

Tarja Keinänen Taru

Raili Rusto ohjaaja, toimittaja

Pirkko Jaakola käsikirjoitus

Esa Helasvuo musiikki

Pauli Sipiläinen kuvasuunnittelu

Ville Kontio äänisuunnittelu

Marja-Liisa Pulli leikkaus

Sirpa Silventoinen kuvaussihteeri

Saaren Heta otteina

Keskustele