Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Taksimurha

Lokakuun 18. päivänä vuonna 2001 klo 9.25 poliisin väkivaltarikosyksikkö vastaanotti katoamisilmoituksen eräältä taksiyhtiöltä. Yhtiön kuljettaja autoineen oli edellisen yövuoron aikana kadonnut.

Poliisin saamien tietojen mukaan kuljettajan viimeinen ajo oli suuntautunut kohti Lahtea. Se myös tiedettiin, että kyyti oli otettu lennosta Helsingin Kalliosta. Tämän jälkeen kuljettajasta tai autosta ei ollut enää havaintoja.

Puhelinoperaattorilta saatujen teletunnistetietojen perusteella etsinnät keskitettiin Lahteen. Vasta kello 17.34 massiiviset etsinnät johtivat tulokseen, kun paikallinen poliisipartio löysi kadonneen kuljettajan surmattuna taksistaan Sykekadulta Lahdesta.

Kuljettaja oli surmattu ampumalla. Autosta löydettyjen hylsyjen perusteella surma-ase määriteltiin tsekkiläiseksi CZ-75-merkkiseksi pistooliksi, jonka perusteella tutkijat lähtivät jäljittämään murhaajaa.

Poliisille päätteli verijäljistä, että syrjäinen Sykekatu ei ollut surmapaikka vaan tekijä tai tekijät olivat ajaneet auton paikalle muualta.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit
 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto