Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Taksimurha

Lokakuun 18. päivänä vuonna 2001 klo 9.25 poliisin väkivaltarikosyksikkö vastaanotti katoamisilmoituksen eräältä taksiyhtiöltä. Yhtiön kuljettaja autoineen oli edellisen yövuoron aikana kadonnut.

Poliisin saamien tietojen mukaan kuljettajan viimeinen ajo oli suuntautunut kohti Lahtea. Se myös tiedettiin, että kyyti oli otettu lennosta Helsingin Kalliosta. Tämän jälkeen kuljettajasta tai autosta ei ollut enää havaintoja.

Puhelinoperaattorilta saatujen teletunnistetietojen perusteella etsinnät keskitettiin Lahteen. Vasta kello 17.34 massiiviset etsinnät johtivat tulokseen, kun paikallinen poliisipartio löysi kadonneen kuljettajan surmattuna taksistaan Sykekadulta Lahdesta.

Kuljettaja oli surmattu ampumalla. Autosta löydettyjen hylsyjen perusteella surma-ase määriteltiin tsekkiläiseksi CZ-75-merkkiseksi pistooliksi, jonka perusteella tutkijat lähtivät jäljittämään murhaajaa.

Poliisille päätteli verijäljistä, että syrjäinen Sykekatu ei ollut surmapaikka vaan tekijä tai tekijät olivat ajaneet auton paikalle muualta.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit