Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Vakuutusyhtiön laskuun

Syyskuun 2. päivä 1996 Turun poliisi sai ilmoituksen autosta, jota oli kauttaaltaan rikottu sekä sisältä että päältä. Auto oli myös yritetty sytyttää tuleen.

Pian selvisi, että auto kuului eräälle julksisuuden henkilölle. Poliisi oli osannut jo odottaa kyseistä ilmoitusta. Se oli aikaisemmin saanut ilmiannon, että kyseisen henkilön auto tullaan tuhoamaan lähiaikoina.

Poliisin ja vakuutusyhtiöiden yhteistyön ansiosta alkoi miehen jäljiltä löytyä muitakin epäilyttäviä asioita vuosien varrelta. Itse auton polttamiseen oli syyllistynyt turkulaisen pyynnöstä hänen kaveripiiriinsä kuuluva henkilö, joka tosin oli epäonnistunut auton polttamisessa.

Poliisin tutkimuksissa paljastui useita eri rikoksia kyseisen turkulaismiehen jäljiltä. Mies oli muun muassa esittänyt eri vakuutusyhtiöille korvausvaatimuksia lavastetuista auto- ja asuntomurroista, joissa hän väitti menettäneensä omaisuuttaan satojentuhansien markkojen arvosta.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto