Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Vakuutusyhtiön laskuun

Syyskuun 2. päivä 1996 Turun poliisi sai ilmoituksen autosta, jota oli kauttaaltaan rikottu sekä sisältä että päältä. Auto oli myös yritetty sytyttää tuleen.

Pian selvisi, että auto kuului eräälle julkisuuden henkilölle. Poliisi oli osannut jo odottaa kyseistä ilmoitusta. Se oli aikaisemmin saanut ilmiannon, että kyseisen henkilön auto tullaan tuhoamaan lähiaikoina.

Poliisin ja vakuutusyhtiöiden yhteistyön ansiosta alkoi miehen jäljiltä löytyä muitakin epäilyttäviä asioita vuosien varrelta. Itse auton polttamiseen oli syyllistynyt turkulaisen pyynnöstä hänen kaveripiiriinsä kuuluva henkilö, joka tosin oli epäonnistunut auton polttamisessa.

Poliisin tutkimuksissa paljastui useita eri rikoksia kyseisen turkulaismiehen jäljiltä. Mies oli muun muassa esittänyt eri vakuutusyhtiöille korvausvaatimuksia lavastetuista auto- ja asuntomurroista, joissa hän väitti menettäneensä omaisuuttaan satojentuhansien markkojen arvosta.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow