Hyppää pääsisältöön

Ilmakitarat on elokuva kaveruudesta, joka saa outoja piirteitä

Nyrkkeilyä harrastava, raksalla työskentelevä Leo ja meklarina toimiva Toni ovat lapsuuden parhaita kavereita. Aikuisena ystävysten tiet kuitenkin eroavat, vaikka Leo yrittää pitää kiinni kaveristaan kaikin keinoin.

Leon älynjuoksu ei ole kaikista nokkelimpia. Ystävyydestä Tonin kanssa hänelle tulee pakkomielle, joka lopulta saa jopa sairaita piirteitä.

Kun Toni aloittaa seurustelun Hannan kanssa, Leo hankkii asunnon naapurista.

Leolle Hannan ja Tonin suhde on uhka, joka täytyy torjua. Niinpä Leo valehtelee Tonille, että myös hän on muhinoinut Hannan kanssa.

Vielä kerran kaverukset lähtevät yhteiselle kohellusmatkalle. Matkalla on kuitenkin traaginen loppu.

Vuonna 1995 valmistuneen tv-elokuvan Ilmakitarat on käsikirjoittanut Iiro Küttner ja ohjannut Jukka-Pekka Siili. Pääosissa ovat Janne Reinikainen, Joona Majurinen ja Anneli Heino.

Ilmakitarat -leffan tekijät

Rooleissa:
Janne Reinikainen – Toni
Joona Majurinen – Leo
Anneli Heino – Talonmies

Tuotantotiimi:
Tuotanto: Yleisradio 1994
Käsikirjoitus: Iiro Küttner
Ohjaus: Jukka-Pekka Siili
Kuvaus: Jaakko Paavonen
Äänitys: Urpo Hyvärinen
Leikkaus: Lena Hemming
Musiikki: Eero-Pekka Kolehmainen

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto