Hyppää pääsisältöön

Hannes on Kotikadun tiernapoikien Herodes

Kotikadun miehet päättävät vaalia joulun parhaita perinteitä. Ohjelmassa on komea Tiernapoika-esitys, joka saa ensi-iltansa Helsingin Johanneksen kirkossa.

Kotikadulla eletään jouluna 2002 jännittävissä tunnelmissa, kun Luotolan Hannes, Mäkimaan Pertti, Alhon Mauri ja Partasen Onni päättävät ilahduttaa lähipiiriään perinteisellä laulunäytelmällä.

Erityisesti Mauria esiintyminen jännittää. Kotikadun Tiernapojat esiintyivät ihan oikeastikin Johanneksen kirkossa ja esiintymisestä tehtiin tv-sarjan kylkiäisenä oma tallenne.

Tiernapojat on vuosisatoja vanha jouluperinne. Laulunäytelmän juuret ovat Oulun seudulla, jossa köyhät opiskelijat hankkivat lisäansioita esittämällä Jeesuksen syntymää kuvaavaa joulunäytelmää. Kuvaelma kertoo itämaan tietäjien matkasta Jeesus-lapsen luo ja siitä, kun kuningas Herodes määrää surmaamaan kaikki poikalapset. Aikojen saatossa kuvaelmaan on tullut monia historiallisia kerroksia, jopa väärinymmärryksiä ja käännösvirheitä.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto