Hyppää pääsisältöön

Malja Göstalle teki kunniaa suomipopin suurmiehelle

Tuomari Nurmio, Jonna Kosonen, Emma Salokoski ja Sössölandian kultakurkut Malja Göstalle -konsertissa.
Tuomari Nurmio, Jonna Kosonen, Emma Salokoski ja Sössölandian kultakurkut Malja Göstalle -konsertissa. Kuva: Yle kuvanauha Hannu Nurmio,2004,laulajat,Jonna Geagea,Emma Salokoski,Ilkka Alanko,Ismo Alanko

Gösta Sundqvistin rakastetuimpia lauluja kuultiin Malja Göstalle -muistokonsertissa, joka pidettiin Helsingin juhlaviikoilla elokuussa 2004.

Konsertin suunnittelusta vastasi Jari Mäkäräinen. Musiikillisena johtajana toimi monista samantyyppisistä teemakonserteista tunnettu Jukka Hakoköngäs.

Ohjelma lähetettiin televisiossa isänpäivänä marraskuussa 2004 otsikolla Isälle Göstalta.

Mukana tapahtumassa olivat Tuomari Nurmio, Jukka Poika, Emma Salokoski, Jussi Lampi, Samuli Putro, Kaija Koo, Jonna Kosonen, Marjo Leinonen, Pauli Hanhiniemi, Anna Eriksson, Hector, Timo Rautiainen, Laura Närhi, A. W. Yrjänä, Maarit, Leavings-yhtye sekä Sössölandian kultakurkut -ryhmä.

Viimemainitun muodostivat joensuulaiset Ilkka Alanko, Ismo Alanko ja Cyde Hyttinen. Sundqvistin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluva Pohjois-Karjala sai heidän esittämänään erityistä tunnekylläisyyttä.

Rempseiden kultakurkkujen vastapaino oli Emma Salokosken tulkinta laulusta Elämä ikkunan takana. Gösta Sundqvist ei todellakaan taipunut yhteen muottiin.

Tietolaatikko

Sävellykset ja sanoitukset: Gösta Sundqvist.
Kappaleiden sovitukset: Jukka Hakoköngäs ja Olympia-orkesteri, jousi- ja puhallinsovitukset: Riku Niemi.
Olympia-orkesteri: Jukka Hakoköngäs, kosketinsoittimet, Anssi Nykänen, rummut, Jape Karjalainen, basso, Jarmo Saari, kitara, Timo Kämäräinen, kitara, Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet, Pentti Lahti, Pepa Päivinen, puupuhaltimet. Olympia-orkesteri, jousi- ja puhallinsovitukset: Riku Niemi.
Jousikvartetti: Riikka Lampinen, Maija Linkola, Anna Tanskanen, Jussi Tuhkanen.
Taustalaulajat: Janna Hurmerinta, Manna Borg, Antti Koivula.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto