Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Ohjasi omaa näytelmäänsä

Helsingin keskustassa sytytettiin kahdessa suuressa hotellissa tulipalo helmikuussa 1988. Palot olivat uhkaavia, varsinkin kun hotellien turvatekniikka oli tuolloin ollut puutteellista.

Helsingin aluehälytyskeskukseen tuli hälytys 5. päivä helmikuuta 1988 noin kello yksi yöllä. Sen mukaan hotelli Presidentissä oli syttynyt tulipalo, jonka todettiin alkaneen liinavaatevarastosta. Luonnollista syttymissyytä ei löytynyt, joten oli vahva epäilys sen olleen tuhopoltto.

Kun palo oli jo saatu sammutettua, hotellin vastaanottoon tuli sekavasti puhunut mies. Sukkasillaan ollut mies oli pyytänyt kenkiä lainaksi. Niitä ei ollut antaa, joten hän lopulta poistui talviyöhön.

Myöhemmin poliisi tavoitti kyseisen miehen, joka oli ollut viettämässä iltaa läheisessä ravintolassa ja oli yöllä päättänyt kysyä hotellista huonetta yöksi. Koska hän ei ollut saanut huonetta, hän oli jäänyt kenenkään huomaamatta nukkumaan humalaansa pois hotellin käytävälle. Kertomansa mukaan hän oli herännyt vailla mitään muistikuvia yön tapahtumista. Muutaman päivän kuulustelujen jälkeen mies oli päästettävä pois, sillä hänestä ei senhetkisten tietojen mukaan saatu syyllistä.

Viikon kuluttua eräässä toisessa helsinkiläisessä hotellissa syttyi tulipalo. Tällä kertaa hotelli Intercontinentalissa kuudennen kerroksen huoltokäytävällä. Ripeä henkilökunta havaitsi palon jo sen alkuvaiheessa ja sai kiinni myös miehen, joka oli majoittunut hotelliin. Miehen selitykset öisestä harhailusta huoltokerroksessa eivät vakuuttaneet hotellin turvallisuusmiestä, joka oli lähtenyt seuraamaan varauloskäynnistä sisään tullutta miestä.

Käytävällä harhaillut mies paljastui useammankin tuhopolton sytyttäjäksi, joka lopulta veti syyttömän miehen hetkellisesti mukaan näytelmäänsä. Taustalta paljastui myös pettymyksiä muun muassa teatterialanopinnoissa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto