Hyppää pääsisältöön

Olga P. Postinen esittelee Postanderin postisukua

Postimestari Olga P. Postinen on arvostettua, vanhaa Postanderin postisukua vadelmamehustaan tunnetussa Vaapukkalassa. Suvun tarina alkaa isosetä Hjalmar Postanderista.

Hjalmar Postander oli postimestarin parasta lajia. Mitättöminkin lappu hänen kädestään annettuna muuttui arvopostiksi.

Ikimuistoinen oli myöskin Alma Figunia postifröökynä, jota tultiin tapaamaan pidempienkien matkojen takaa. Olga P. Postinen jatkaa Postanderin kuuluisan postisuvun perinteitä.

Joulunaikaan Olgalla riittää töitä. Hän kulkee Vaappukkalan talosta taloon ja jakaa iloista joulupostia. Olgan sydämen asia on saada posti perille ajoissa. Hänen mottonsa on ”läpi sateen, tuulten ja nietosten”.

Postisen seikkailuja nähtiin Ylen joulukalenteri-ohjelmissa vuosina 1987 ja 1996. Molemmat sarjat käsikirjoitti ja ohjasi Laura Lilja-Haataja ja pääosassa nähtiin Ritva Valkama. Oheinen ote on 1. joulukuuta 1987 esitetystä jaksosta ja lisää otteita löytyy artikkelin lopussa olevista linkeistä.

Olga. P. Postisen joulukalenteri vuodelta 1987 julkaistaan yleisön toiveesta Areenaan 1.12.2007 alkaen ja se on katsottavissa vuoden ajan.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto