Hyppää pääsisältöön

Läpiveto: Tiernapojat

Läpivedon tiernapojat joutuvat aloittamaan esiintymisensä kaksimiehisenä kokoonpanona, koska Knihti teki oharit eikä murjaanien kuningaskaan saapunut paikalla.

Herodeksen palvelija Knihti hyppäsi ulos kokoonpanosta ja alkoi vetää juontokeikkoja firmoille. Herodes joutui näin kiertämään ovelta ovelle kaksistaan palvelijansa Mänkin kanssa.

Kokoonpano täydentyy kuitenkin yllättäen, kun kukkamekkoinen rouva haluaa ruveta Knihtiksi. Se on ollut aina hänen haaveensa.

Myös Murjaani-ongelma ratkeaa, kun kuumailmapallolla asuntoon laskeutuu murjaanien kuningas, jota aluksi luullaan Hessuksi. Hän ei kuitenkaan ole Hessu.

Hessukin ilmaantuu paikalle. Koska hänkin on murjaanien kuningas, niin Läpivedon tiernapoika-kokoonpanossa on lopuksi Herodes, Mänkki, rouva Knihti ja kaksi murjaanien kuningasta.

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto