Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Epäonnistunut kassakaappikeikka

Uskomaton tarina kolmesta kaveruksesta, joiden kassakaappikeikalla mikään ei mennyt toivotulla tavalla.

Tapahtumapaikkana oli pinta-alaltaan laaja, noin kymmenentuhannen asukkaan pitäjä pohjoisessa. Kaverukset Antti, Tomi, Kari ja Risto ovat palaamasta illanvietosta. Joukon ainoa selvinpäin ollut Risto toimii kuskina.

Pitkä kotimatka, alkoholi ja huvittelumahdollisuuksien puute synnyttivät aikamiespoikien mielessä ajatuksen murtautua paikalliseen kyläkauppaan. Ainoastaan Risto ei innostunut ajatuksesta vaan jätti muut kyläkaupan edustalle ja jatkoi matkaansa kotiin.

Murtautumiseen tarvittiin sopivat työkalut ja pakoauton, jonka he hakivat ihan naapurissa asuvan Karin kotoa. Auto tosin sammui muutaman sadan metrin päässä talolta. Syyksi paljastui bensiinin loppuminen. Uusi yritys huoltoaseman kautta. Siitäkään huolimatta auto ei toiminut täysin moitteettomasti. Nyt Karin oli jatkettava auton korjaamista ja kaksi muuta jäivät kaupalle.

Kaupalla kaksi kaveruksista tyhjensivät nälkäänsä ja janoonsa hyllyjä ja sulloivat tavaraa taskuihinsa sekä pohjakassan. Murtoretki sai yllättävän käänteen, kun pojat löysivät sen takahuoneesta kassakaapin. Epäonni oli jo tässä vaiheessa vainonnut kumppanusten puuhastelua, mutta sitten onni käänsi pojille täydellisesti selkänsä.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja olikin oikeudenkäynnin lopuksi todennut että:” tästä pojat saisivat hyvän näytöksen vaikkapa televisioon!”.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto