Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Epäonnistunut kassakaappikeikka

Uskomaton tarina kolmesta kaveruksesta, joiden kassakaappikeikalla mikään ei mennyt toivotulla tavalla.

Tapahtumapaikkana oli pinta-alaltaan laaja, noin kymmenentuhannen asukkaan pitäjä pohjoisessa. Kaverukset Antti, Tomi, Kari ja Risto ovat palaamasta illanvietosta. Joukon ainoa selvinpäin ollut Risto toimii kuskina.

Pitkä kotimatka, alkoholi ja huvittelumahdollisuuksien puute synnyttivät aikamiespoikien mielessä ajatuksen murtautua paikalliseen kyläkauppaan. Ainoastaan Risto ei innostunut ajatuksesta vaan jätti muut kyläkaupan edustalle ja jatkoi matkaansa kotiin.

Murtautumiseen tarvittiin sopivat työkalut ja pakoauton, jonka he hakivat ihan naapurissa asuvan Karin kotoa. Auto tosin sammui muutaman sadan metrin päässä talolta. Syyksi paljastui bensiinin loppuminen. Uusi yritys huoltoaseman kautta. Siitäkään huolimatta auto ei toiminut täysin moitteettomasti. Nyt Karin oli jatkettava auton korjaamista ja kaksi muuta jäivät kaupalle.

Kaupalla kaksi kaveruksista tyhjensivät nälkäänsä ja janoonsa hyllyjä ja sulloivat tavaraa taskuihinsa sekä pohjakassan. Murtoretki sai yllättävän käänteen, kun pojat löysivät sen takahuoneesta kassakaapin. Epäonni oli jo tässä vaiheessa vainonnut kumppanusten puuhastelua, mutta sitten onni käänsi pojille täydellisesti selkänsä.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja olikin oikeudenkäynnin lopuksi todennut että:” tästä pojat saisivat hyvän näytöksen vaikkapa televisioon!”.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit