Hyppää pääsisältöön

Anna Tapion koulun Kuusijuhla

Anna Tapion sisäoppilaitoksessa Aitoossa vietetään joulujuhlaa perinteisin menoin. Herkullisen joulupöydän valmistavat koulun 9.-luokkalaiset.

Perinteisen joulukuvaelman lisäksi koulun näytelmäkerho esittää näytelmän Kuulopuheita. 7A-luokan jouluesitys on englanninkielinen näytelmä Snow White and the Seven Dwarfs. Myös uudet musiikkivirtaukset ovat rantautuneet Anna Tapion koululle. Fuggy Punts räppää joulutarinaa.

Anna Tapion koulu on Suomen ainoa 7.-9. -luokkalaisille tarkoitettu sisäoppilaitos. Anna Tapio oli saanut innoituksen kolmivuotisesta kotitalouskeskikoulusta opintomatkalla Virossa 1930-luvulla. Toiveena oli käynnistää koulu, jonka tarkoituksena oli kasvattaa sivistyneitä kotitaloudenhoitajia.

Anna Tapion kotitalouskeskikoulu sai aloitusluvan vuonna 1940 Luopiosten pitäjään Aitooseen. Myöhemmin oppilaitos avattiin myös pojille. Koulussa suoritetaan peruskoulun yläasteen lisäksi ammatillisia opintoja.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto