Hyppää pääsisältöön

Marjo Leinonen: Jouluaattona kännissä

Marjo Leinonen esitti Leevi and the Leavingsin epätavallisen joululaulun Gösta Sundqvistin muistokonsertissa vuonna 2004.

Jouluaattona kännissä piirtää ensimmäisissä säkeistöissään tutunomaisen kuvan perheenpäästä, joka alkoholin väärinkäytöllä pilaa jälleen kerran perheen joulun.

Gösta Sundqvist ei kuitenkaan tyydy vain helppoon känniläisirvailuun. Laulun joulutunnelmien takana on köyhyyttä ja leipäjonoja, jotka saavat päähenkilön puntaroimaan peruuttamattomia ratkaisumalleja.

Kappale ilmestyi Rakkauden planeetta –levyn erikoispainoksella vuonna 1995. Leevi and the Leavings levytti vuonna 1990 kokonaisen joulualbumin nimeltä Varasteleva joulupukki, jonka valikoimaan Jouluaattona kännissä ei kuitenkaan kuulu.

Teksti: Jukka Lindfors

Tietolaatikko

Sävel ja sanat: Gösta Sundqvist.
Sovitus: Jukka Hakoköngäs ja Olympia-orkesteri, jousi- ja puhallinsovitukset: Riku Niemi.
Olympia-orkesteri: Jukka Hakoköngäs, kosketinsoittimet, Anssi Nykänen, rummut, Jape Karjalainen, basso, Jarmo Saari, kitara, Timo Kämäräinen, kitara, Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet, Pentti Lahti, Pepa Päivinen, puupuhaltimet. Olympia-orkesteri, jousi- ja puhallinsovitukset: Riku Niemi.
Jousikvartetti: Riikka Lampinen, Maija Linkola, Anna Tanskanen, Jussi Tuhkanen.
Taustalaulajat: Janna Hurmerinta, Manna Borg, Antti Koivula.

Kommentit