Hyppää pääsisältöön

Ballsin Marjosta lähti meteliä opettamattakin

Marjo Leinosella ei Balls-yhtyeen solistiksi pestautuessaan ollut lainkaan bändikokemusta. "Mutta kaikkea, mitä bändi yleensä harjoittaa, oli tullut kokeltua."

Balls perustettiin tilapäiskokoonpanoksi Elmun 10-vuotisjuhlia varten vuonna 1988. Ensimmäinen keikka tehtiin tiettävästi kolmen harjoituskerran jälkeen.

Toimittaja Tero Lietteen tiedusteluun laulutunneista Marjo Leinonen vastaa: "Kyllä täältä meteliä syntyy ilman että sitä kukaan opettaa."

Leinosen räväkkä ja omaperäinen blues- ja soulpohjainen laulanta toi monien mieleen Janis Joplinin ulosannin. Hän esittikin itseoikeutetusti nimiosaa Janis!-rockmusikaalissa, joka sai ensi-iltansa lokakuussa 2008.

Ballsin aktiivisin kausi ajoittui 1980-luvun loppuun ja 90-luvun alkuun, mutta bändi keikkaili vielä vuosituhannen vaihduttuakin. 2000-luvulla Leinosen on esiintynyt Viranomaiset-yhtyeen kera.

Tietolaatikko

Treat Right Your Heart. Säv. Petri Anttonen - Marjo Leinonen, san. Marjo Leinonen. Kappale julkaistiin Ballsin ensimmäisellä mini-LP:llä vuonna 1989.
Mean Ole World. Säv. ja san. Jerry LaCroix. Ilmestyi Ballsin esikoisalbumilla vuonna 1990.

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto