Hyppää pääsisältöön

Presidentin kanslia

Presidentin kanslia -satiirin roisi kiroilu kohautti yleisöä itsenäisyyspäivänä vuonna 2008. Ohjelma lähetettiin televisiossa Itsenäisyyspäivän vastaanoton ja Linnan jatkojen välillä.

Presidentin kanslia -sarja parodioi elämää presidentin ympärillä. Itse presidenttiä katsojat eivät yleensä näe, vaan hyörinä tapahtuu kanslian kulisseissa. Poikkeuksena Itsenäisyyspäivän jakso. Presidentin kanslian puheissa käsitellään nykypoliitikkoja ja kieli on varsin roisia.

Itsenäisyyspäivänä lähetetty jakso keräsi myös uusia katsojia, jotka jäivät Linnan juhlien jälkeen odottamaan Linna jatkoja. Vaikka aiemmatkin jaksot olivat herättäneet keskustelua kiroilullaan, niin Itsenäisyyspäivän jakso ylitti aiempien valitusten määrän.

Ohjelmapalveluun tuli palautetta 70 kansalaiselta. TV1:n kanavapäällikkö Riitta Pihlajamäen mukaan yksi tai kaksi oli kiittäviä ja loput hyvin tyrmistyneitä. Pihlajamäki pyysikin vähentämään kiroilua, jota hänen mukaansa onkin varaa karsia ilman, että yhteiskunnallinen sanoma kärsii.

Myös osa poliitikoista kauhisteli ohjelmaa. Mutta herätti poliittinen satiiri myös riemastusta. Entistä kansanedustajaa Kalle Könkkölää huvitti häneen kohdistunut vitsailu.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto