Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Raivo ja Aleks

Keväällä 1984 neljä urheilijanuorukaista loikkasi Virosta Suomen kautta Ruotsiin. Miehille myönnettiin siellä turvapaikkaoikeus ja lehdistö teki heistä sankareita.

Vajaan vuoden kuluttua siitä käveli kaksi siististi pukeutunutta nuorehkoa herrasmiestä Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe keskellä päivää määrätietoisin askelin kohti Aleksanterinkadulla sijaitsevaa kultasepänliikettä.

Miehet kaivoivat kassista aseet esille ja menivät sisälle liikkeeseen. Liikkeen miehet ryöstivät röyhkeästi konepistoolilla uhaten saaliin, jonka arvo oli yli 1,4 miljoonaa markkaa. Tämän jälkeen he pakenivat juosten paikalta.

Rikoksen jälkeen käynnistettiin mittava tutkinta. Jo seuraavana aamuna hälytyskeskus ilmoitti ryöstöjaoksen komisarion puhelimeen, että Pohjolankatu 1:ssä HOP:n konttorissa on samanlainen ryöstö meneillään.

Kaksi siististi pukeutunutta miestä oli ryöstämässä pankkia ja siellä oli ammuttu. Käynnistyi maanlaajuinen ajojahti, jota media seurasi herkeämättä. Ryöstöjen takana olivat Virosta Suomen kautta loikanneet virolaiset Raivo ja Aleks.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto