Hyppää pääsisältöön

Salibandyn MM-finaalista 2006 tuli jännitysnäytelmä

Vuonna 2006 Suomella oli huippuluokan tilaisuus kaapata itselleen ensimmäinen salibandyn MM-kulta. Jännitystä kesti jatkoajalle asti.

Tietolaatikko

Suomen joukkue: 31 Henri Toivoniemi (maalivahti), Pekka Nieminen (varamaalivahti), 3 Mika Kavekari, 7 Jouni Vehkaoja, 9 Peik Salminen, 10 Santtu Manner, 12 Markus Bollström, 13 Sami Nyman, 15 Esa Jussila, 16 Jari-Pekka Lehtonen, 17 Mikko Kohonen, 18 Tarmo Kirjonen, 19 Vesa Punkari, 20 Tatu Väänänen, 21 Raine Laine, 23 Mikael Järvi, 24 Lassi Vänttinen, 26 Vilhelm Sandström, 27 Jaakko Hintikka, 29 Mika Kohonen, 32 Jori Isomäki, 50 Tero Tiitu, päävalmentaja Petteri Nykky.
Ruotsin joukkue: 1 Niclas Olofsson (varamaalivahti), 30 Gunnar Domeij (maalivahti), 31 Peter Sjögren (varamaalivahti), 2 Jesper Berggren, 3 Kristoffer Kranberg, 5 Kimmo Eskelinen, 7 Jakob Olofsson Adelin, 8 Johannes Gustafsson, 9 Daniel Marklund, 10 Mathias Larsson, 11 Andreas Hedlund, 13 Conny Vesterlund, 14 Henrik Quist, 15 Daniel Calebsson, 16 Karl-Johan Nilsson, 17 Anders Hellgård, 20 Magnus Svensson, 21 Martin Olofsson, 23 Peter Fischerström, 25 Henrik Lorendahl, 27 Niklas Jihde, 28 Fredrik Djurling, 29 Andreas Carlbom.

Suomi avasi loppuottelun komeasti. Ensimmäisen erän 8. minuutilla suomalaiset johtivat jo 3-0.

Ruotsi tuli toisessa erässä tasoihin, mutta Suomi onnistui pääsemään uudelleen karkuun. Kolmannen erän alussa Jaakko Hintikka laukoi johtonumeroiksi 5-3.

Keltapaidat tasoittivat tilanteen toistamiseen, ja rangaistuslaukauksen jälkeen suomalaiset huomasivat olevansa 5-6-tappioasemassa.

Lassi Vänttinen onnistui tekemään tasoitusmaalin, ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Magnus Svensson ampui Ruotsille voittomaalin 6-7 Suomen pelatessa alivoimalla.

Pronssille turnauksessa sijoittui Sveitsi, joka löi Tšekin maalein 9-4.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto