Hyppää pääsisältöön

Miesten joulu

YleX:n radioäänet Juuso, Peltsi ja Juhalahti viettävät aatonaattoa ihan miesten kesken. Mukaan joulun odotukseen he ovat kutsuneet kaiken maailman poppareita ja jääkiekkoilijoita.

Miesten joulu on lämärikisaa, piparimuottien tekoa,kuusenkoristelua ja vieraiden joulupukki-idolsia. Pukkeina ovat jääkiekkoilijat Raipe Helminen ja Ville Nieminen, rumpali Jussi69, juontaja Heikki Paasonen sekä laulaja Antti Tuisku.

Lahjavalvojaisissa tehdään pipareita voimatyökaluilla. Piparkakkumallistoon kuuluvat näppis, harjusvaappu ja pyramidi. Apuna muottien teossa käytetään mm. pihtejä, poraa ja käherrintä.

Vieraileville pukeille järjestetyssä laulukisassa nähdään toinen toistaan hämmästyttävämpiä suorituksia. Myös pukkien lämärikykyjä testataan.

Isännät ja pukit kisaavat keskenään kuusenkoristelussa. Isännät vievät voiton reilulla vilunkipelillä.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto