Hyppää pääsisältöön

Neon 2: Hattu täynnä tähtiä

Jussi Rainion ja Rami Alangon Neon 2 nautti 1990-luvun alussa megasuosiota. Hattu täynnä tähtiä on bändin loppukauden tuotantoa vuodelta 1995.

Tietolaatikko

Hattu täynnä tähtiä. Säv. Rami Alanko - Juha Rainio, sov. Rami Alanko - Juha Rainio - Petri Alanko, san. Rami Alanko.

Rainio ja Alanko olivat 80-luvulla pyrkineet pinnalle englanninkielisen Bohemia-yhtyeensä avulla. Vuonna 1990 turkulainen R.E.L.S.-tuotantoryhmä otti rock-kaksikon sparrattavakseen.

Nuorukaiset suorittivat uuden tulemisensa vuonna 1992 pehmeän keskitien popin merkeissä. Polku-kappaleesta tuli suurhitti.

Neon 2 oli stailattu kansainvälisen mallin mukaan, mutta sen suosio ei kestänyt montaa vuotta. Sen viimeinen, "kypsempi" albumi Viides vuodenaika myi enää nihkeästi, ja bändi lopetti vuonna 1997.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto