Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Tiirikkaraiskaaja

Vuonna 1986 Helsingin poliisi alkoi saada runsaasti ilmoituksia naisilta, joiden asuntoihin oli tunkeutunut vieras mieshenkilö.

Vei jonkin aikaa ennen kuin viranomaiset alkoivat suhtautua asiaan sen vaatimalla vakavuudella.
Tämä johtui siitä, että ilmoittaja oli yleensä ollut vahvasti humalassa eikä tarkkaan muistanut tapahtumia eikä myöskään pystynyt kuvailemaan miestä eikä sitä, miten kyseinen mies oli hänen asuntoonsa päässyt.

Seuranneissa tutkimuksissa poliisi otti tarkastettavakseen muutaman ilmoittajan asunnon lukot ja havaitsikin, että ne olivat tiirikoimalla avattu.

Mutkikas juttu paisui ja paisui, eikä miestä saatu kiinni. Poliisi järjesti kolmen vuoden ajan laajamittaista seurantaa, jossa käytettiin mm. naispuolisia poliiseja ns. ”houkutuslintuina”. Rikospoliisin mukaan kyseinen juttu hakee kansainvälisenkin mittapuun mukaan vertaistaan.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy

Kommentit