Hyppää pääsisältöön

Tonttu Toljanteri muorin töissä – muhkea urakka joulukalenterin jokaisessa luukussa

Tonttu Toljanteri (Kunto Ojansivu, vas.) saa muhkean joulu-urakan, kun hänen pitää käydä unipöpön saaneen muorin (Satu Säävälä, oik.) hommiin Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenterisarjassa vuodelta 2007.
Tonttu Toljanteri (Kunto Ojansivu, vas.) saa muhkean joulu-urakan, kun hänen pitää käydä unipöpön saaneen muorin (Satu Säävälä, oik.) hommiin Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenterisarjassa vuodelta 2007. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Lauri Jokela Tonttu Toljanteri,Kunto Ojansivu,joulukalenteri (tv),2007,Satu Säävälä

Jos muori vaipuu unille, miten käy jouluvalmistelujen? Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenterisarjassa vuodelta 2007 Toljanteri saa muhkean joulu-urakan, kun hänen pitää käydä unipöpön saaneen muorin hommiin. Lisäksi Tonttulaan lähetetään tarkastaja Sääntö-Sakari huolehtimaan pykälien toteutumisesta. Onnistuuko kunnon tonttu pelastamaan joulun?

Lumipalloefekti saa alkunsa, kun Tonttu Toljanteri hakee leipälapion, jota hän on käyttänyt liukurinaan. Hajamielinen tonttu unohtaa leipälapion ovensuuhun. Muori siihen sitten kompastuu ja heittää komean voltin.

Viänänen ja Toljanteri ovat syöneet Muorin paistamat pullapojat ja siitä Muori suuttuu entistä enemmän. Illalla Joulumuori tulee juttelemaan Toljanterin pankolle lääkärikirja mukanaan ja kertoo saaneensa unipöpön.

Toljanteri lukee tonttulääkärikirjasta unipöpön oireet. Niistä toipumiseen saattaa mennä monta kuukautta. Siitä muori kauhistuu, sillä joulu on tulossa eikä hänelle olisi aikaa nukkua montaa kuukautta.

Mitä sitten tapahtuukaan? Ryhtyykö muori joulutoimiin vai rupeaako hän pötköttelemään? Jos muori vaipuu talviunille, miten käy jouluvalmistelujen? Ja pitäisiko Toljanterin kertoa kaikille, että nyt se muori nukkuu vai olisiko paras, että Toljanteri ei kertoisi mitään, vaan koittaisi hoitaa muorin hommat?

Katso otteita Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenterin jaksoista:

Tonttu Toljanteri voitti joulukalenteriäänestyksen ylivoimaisesti

Tonttu Toljanteri muorin töissä -joulukalenteri voitti marraskuussa 2017 yleisöäänestyksen ylivoimaisesti. Toljanteri ja toiseksi eniten ääniä saanut Olga P. Postinen tekevät paluun Areenaan 1.12.2017. kummankin joulukalenterisarjan kaikki jaksot tulevat Areenaan katsottaviksi vuodeksi.

Teksti: Seija "tonttu" Aunila ja Elina "tonttuapuri" Yli-Ojanperä

Lisää ohjelmasta

Kommentit