Hyppää pääsisältöön

Wigwam ja Seija Simola psykedelian pyörteissä

Arkistolöytö vuodelta 1969: Wigwam ja Eero Koivistoinen esittävät Seija Simolan kanssa kaksi rocknumeroa valuvien kuvioiden välkkeessä.

Tämä taltiointi on toistaiseksi ainoa vuotta 1974 varhaisempi Wigwamin tv-esiintyminen, joka YLEn arkistoista on löytynyt. Vuonna 1970 Wigwam teki musiikin myös tv-draamaan Grottan, mutta muusikot (Ronnie Österbergiä lukuunottamatta) eivät ole siinä näkyvissä.

Oheisissa Tunti-ohjelman leikkeissä soittavat Wigwamin alkuperäiset jäsenet Ronnie Österberg (rummut), Mats Huldén (basso) ja Vladimir "Nikke" Nikamo (kitara).

Yhtyeeseen vuoden 1969 aikana liittyneet Jim Pembroke ja Jukka Gustavson eivät olleet mukana tässä nauhoituksessa.

Koskettimia soittaa Tuomo Tanska ja saksofonissa on Eero Koivistoinen, Österbergin bänditoveri jo Blues Sectionin ajoilta. Seija Simola oli mukana Koivistoisen uraauurtavalla Valtakunta-levyllä vuonna 1968.

Kappaleet ovat peräisin tanskalaisen Savage Rose -yhtyeen ohjelmistosta. Juha Vainio teki molempiin lauluihin suomalaiset sanat, mutta kuvanauhalla kuullaan suomennoksista vain toinen.

Kyseessä on Luola-niminen osuus Tunti-ohjelmasarjan jaksoon, joka lähetettiin joulukuussa 1969. Jakson muita aiheita olivat "pop-raportti" ja "päivän politiikka". Lisäksi nähtiin tshekkiläinen lyhytfilmi.

Tunti-sarja oli viihteellinen makasiiniohjelma, jonka muita teemoja vuonna 1969 olivat mm. Firman juhlat, Päivä ilman poliisia, Herrasmies Helsingissä ja Finterpol (agenttiparodia).

Tietolaatikko

A Girl I Knew. Säv. Thomas Koppel, sov. Eero Koivistoinen, suom. san. Juha Vainio.
Birthday Day. Säv. Thomas Koppel, sov. Eero Koivistoinen, san. Anders Koppel.
Nauhoituspäivä 14.12.1969.

Kommentit