Hyppää pääsisältöön

Uimakoulua asbestijärvellä

Asbestin rikastaminen Paakkilan kaivoksella päättyi jo 22 vuotta sitten. Ympäristö jäi silloiseen tilaansa. Avolouhoksissa harrastetaan nyt erilaisia vapaa-ajan toimintoja. MOT johdattaa asbestijärven salaisuuksiin.

MOT:n toisen tuotantokauden alkuun sijoittunut tarina kertoo Savossa sijaitsevasta vanhasta Paakkilan kaivoksesta, järvestä, sen rannoille rakennetuista kesämökeistä ja kaivoksen jätteistä, asbestista.

Toimittaja Ari Korvola etsii asbestin jäämiä maasta, järvestä ja ilmasta, ja panee kaivosyhtiö Partekin tilille ympäristöongelman laiminlyönnistä.

Jakso edustaa alkuvuosien MOT-ohjelmien parhaimmistoa. Korvolan persoonallinen tyyli pääsee tässä jutussa oikeuksiinsa: vaikka aihe on vakava, toimittaja ei synkistele vaan johdattaa katsojaa asbestijärven salaisuuksiin itseironinen pilke silmäkulmassaan.

Teksti: Matti Virtanen

Kommentit