Hyppää pääsisältöön

Korkokengissä on asennetta

Leena Sarvi. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

Syksyn kaupat ovat pullollaan trendikkäitä stiletti-, tolppa- ja kiilakorkoisia kenkiä. Uusi korkokenkien sukupolvi on siis jo rantautunut Suomeen. Korkokenkävillitys ja yleisön toivomus johtivat siihen, että syksyn muotimessut tarjosivat Leena Sarven korkkarikoulun kaikille messuvieraille.Miksi korkokenkiä edes tulisi käyttää?

Muotialan ammattilainen Leena Sarvi suosittelee korkeita korkoja varsinkin niille suomalaisnaisille, joilla on lyhyet jalat. Korkokengät lisäävät pituuden vaikutelmaa, sillä niiden avulla lyhyet alaraajat näyttävät pidemmiltä. 


Parhaimmillaan hyvät korkokengät parantavat myös ryhtiä ja vahvistavat pohjelihaksia, hän sanoo. Tosin kovin korkeat korot ja huonosti istuvat korkokengät lisäävät polviin kohdistuvaa rasitusta.- Valitettavasti korkokengillä ei voi korjata keskivartalon ylipainoa. Painonhallintaan auttaa vain oikea ruokavalio ja jumppa, jotka pienentävät vatsaa.  Oman hyvinvoinnin vuoksi kannattaa tehdä töitä. Tyylikäs nainen ei synny pelkistä korkokengistä, vaan siihen vaikuttaa tietysti koko olemus.

kuva: Arja Lento- Korkokenkiä kannattaa käyttää vain omasta halusta, sillä korkeat kengät vaativat käyttäjältään asennetta. Korkokenkiin liittyy seksikyyttä, juhlavuutta ja nostetta, sanoo Leena Sarvi.

- Suomalaisnaiset voisivat olla kuten eurooppalaiset sisarensa, jotka kävelevät arkisin korkeilla koroilla huolettoman näköisesti jopa nupulakivikaduilla, huomauttaa Leena Sarvi.


- Toivon, että suomalaisnaiset panostaisivat enemmän ulkonäköönsä ja käyttäisivät enemmän korkokenkiä, jotka toimivat heidän edukseen. Tietysti korkokengissä ei voi juosta eikä niitä voi käyttää, jos kantaa painavia tavaroita, muistuttaa Leena Sarvi.

 

Korkkarikoulun oppilaat oppivat tyylikkyyttä

- Kävelyn pitää olla nautinnollista, rauhallista ja naisellista, sanoo Leena Sarvi. Hän opastaa nuoria naisia, jotka kapuavat rohkeasti lavalle kokeilemaan tarjolla olevia korkeita korkoja.


- Nosta hartiat ensin ylös, vie ne sitten taakse ja laske hartiat sitten alas. Nyt hartiasi ovat oikeassa kohdassa, neuvoo Leena Sarvi Annaa, joka tepastelee lavan poikki reippain askelin. -Nosta vielä leuka ylös ja katso eteenpäin, kun kävelet.

kuva: Rita TrötschkesHän korjaa Annan eteenpäin nojaavaa asentoa ja kehottaa nuorta naista liikuttamaan myös käsiä.


 - Vasen kätesi on kuin sinkkukäsi, sillä elää omaa elämäänsä eikä liiku oikean käden tapaan rennosti. Anna oppii nopeasti ja harjoittelee vielä käsilaukun kuljettamista, kunnes vuoroon tulevat Pia ja Tytti.


Leena Sarvi korvaa myös Pian asentoa, askeleen pituutta ja hartioiden ryhtiä. Nuori nainen astelee lavalla määrätietoisen näköisesti. Sitten vuoroon tulee Tytti, jonka jalkaterän asentoa korjataan. Se näyttää liiaksi balettitanssijan viistolta kulmalta. Myös Tytin kävely näyttää pienen opetuksen jälkeen hyvältä.

 

 

Kenkäostoksilla

Leena Sarvi muistuttaa siitä, että ostopäätökseen ei pidä vaikuttaa kengän numero.

kuva: Arja Lento - Päkiän ja kannan suhde tulee olla oikea. Napakka ja miellyttävästi istuva kenkä, jossa on hyvä lesti ovat tärkeimmät asiat. Korkokenkien tulee olla tarkoituksenmukaiset ja koron korkeushan on maku- ja mukavuusasia, hän luettelee.

 - Kun löydät hyvät korkokengät, osta niitä samalla kaksi paria. Näin voit vuorotella niiden käyttöä ja kenkien käyttöikä ikään kuin pitenee.


-Jos kenkä on kovin ohutpohjainen, voi siihen laittaa geelimäiset päkiätyynyt, jotka helpottavat paineen tunnetta päkiässä. Korkkareilla kävelemisen oppii noin 3 kuukaudessa, mutta harjoittelua pitää toistaa päivittäin tunnin ajan. Tiskaa vaikka korkokengät jalassasi, jotta totut kenkiisi, ehdottaa Leena Sarvi.

 

Kommentit
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!