Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Väyrysen näköinen mies

Vuonna 1987 vankilatuomiotaan istunut naistenhuijari kirjoitti Helsingin Sanomien henkilökohtaista-palstalle kaipaavansa naisseuraa. Parin viikon sisällä nimimerkki Amorin poika saikin runsaasti postia.

"Nainen! Onko sinulla kaipuuta yli sinisten merten, yli usvaisten pilviverhojen kohti uutta, mutta turvallista elämää minun rinnallani, joka haluan toteuttaa kaikki sinun haaveesi.

Voin viedä sinut nainen uuteen elämään merien taa, jossa voin sulkea sinut ikuisesti syliini ja viedä pilvien yli katsomaan meidän onnellisten maailmaa. Vastaa pian! Ei seikkailijoille." nimim. Amorin poika.

Näin kirjoitti eräs naistenhuijari Huittisten varavankilan sellissä Helsingin Sanomien henkilökohtaista palstalle ja saikin parin viikon sisällä neljätoista vastausta.

Vangeille oli luvassa virkistysloma Tampereella, josta päähenkilömme lähtikin virkistäytymään omille teilleen. Hän valitsi saamistaan vastauksista muutaman potentiaalisimman.....elettiin vuotta 1987.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto