Hyppää pääsisältöön

Saatanalliset sävelet

Black metalia harrastanut saatananpalvojapariskunta surmasi sielunvihollisen käskystä ystävänsä 66 saatanallisella puukoniskulla. MOT-ohjelma käsitteli saatananpalvontaa syksyllä 2001.

Suomen musta metallikansa, black metal-musiikin ystävät juhli heinäkuussa 2001 Tuska-festareillaan Helsingissä.

Samaan aikaan istui kaksi heidän veljeään ja sisartaan musiikissa, Manuela ja Daniel Ruda tutkintavankeudessa Saksassa syytettyinä satanistisesta rituaalimurhasta.

Tuska-festivaaleille black metal musiikki vetää mustapukuisia, synkeitä nuoria tuhansittain joka kesä. Festivaali on Suomen heavy-musiikin ystävien vuoden suurtapahtuma.

Mutta hevareita yhdistää toki muukin kuin vain puhdas musiikki. Helsingin vehreässä Kaisaniemessä bailataan kuoleman, veren, koston ja väkivallan merkeissä.

Black metal -kulttuuri kaikkine saatanallisine, fasistisine ja myyttisine piirteineen syntyi Norjassa 90-luvun alussa. Norjan ahdasmielisessä uskonnollisessa ilmapiirissä saatanapalvonta löi takaisin lujaa ja se huipentui parinkymmenen arvokkaan puukirkon polttamiseen.

Toistaiseksi järkyttävin suomalainen saatananpalvontaan liittyvä rikos tehtiin Hyvinkäällä vuonna 1998. Neljän hengen satanistiryhmä surmasi ja paloitteli jengin heikoimman jäsenen ritualistisin menoin.

Teksti: Martti Backman

Kommentit