Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Sairas rakkaus

Lokakuisena aamuna vuonna 1992 pikkukaupungin poliisilaitos sai puhelinsoiton, jossa kerrottiin yksityisasunnossa tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Paikalle mennyt poliisipartio löysi makuuhuoneesta kuolleen naisen. Kaikki merkit viittasivat päällisin puolin aluksi itsemurhaan.

Poliisiasemalle soittanut henkilö oli kuolleen naisen aviomies. Asuntoon saapuneille poliiseille hän kertoi heränneensä aamulla ja todenneensa, että hänen vaimonsa oli kuollut.

Aviopuolisoilla oli miehen mukaan ollut riitaa edellisenä iltana, jonka seurauksena vaimo oli uhannut itsemurhalla. Hän oli yrittänyt sitä kymmenen vuotta aiemmin. Kaikki näytti päällisin puolin siltä, että nainen oli tappanut itsensä lääkkeillä.

Poliisit suorittivat paikan päällä tarvittavat tutkintatoimenpiteet ja lähettivät vainajan ruumisautolla oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin kuolemansyyn selvittämiseksi.

Kun he olivat lähdössä pois, kysyi aviomies yllättäen. Mitä tutkimuksissa selvisi? Kysymys jäi vaivaamaan kokenutta poliisimiestä, ja asiat saivat yllättävän käänteen.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto