Hyppää pääsisältöön

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio

Kun Sauli Niinistö alkuvuodesta 2009 nai Jenni Haukion, saivat suomalaiset uuden julkkiksen. Alkuvaiheessa pariskunta esiintyi julkisuudessa kuitenkin vain harvakseltaan.

Eduskunnan 60-vuotias puhemies Sauli Niinistö meni naimisiin kokoomuksen 31-vuotiaan viestintäpäällikön Jenni Haukion kanssa Porin Reposaaressa 3.1.2009.

Niinistö ja Haukio olivat seurustelleet salaa kahden vuoden ajan ennen naimisiinmenoa. Häät tulivat yllätyksenä myös monelle kokoomuslaiselle.

Häiden jälkeenkin pariskunta on esiintynyt julkisuudessa harvakseltaan. Joulukuussa 2009 iltapäivälehdet löysivät kuitenkin aiheen kirjoitukseen Jenni Haukion pienestä etikettivirheestä Linnan juhlilla.

TV-katselijat nimittäin pääsivät todistamaan, että Haukio joi juhlissa kahvikupista, jossa törötti lusikka. Etiketin mukaan lusikka tulee laskea lautaselle ennen juomista.

Niinistön ja Haukion yhteistyö alkoi vuonna 2006, kun Haukio kiersi kokoomuksen toiminnanjohtajana Niinistön presidentinvaalikiertueella Satakunnassa. Tuolloin Haukio seurusteli vielä hiustaiteilija Harri Paanasen kanssa.

Vuona 1977 Porissa syntynyt Haukio aloitti kokoomuksen viestintäpäällikkönä puoli vuotta seurustelun alkamisen jälkeen. Haukio on ollut aktiivinen kokoomuslainen jo nuoresta lähtien.

Sekä Niinistö että Haukio ovat tunnettuja kirjallisesta tuotannostaan. Haukio on kirjoittanut kaksi runoteosta ja Niinistö on kirjoittanut kaksi kirjaa omasta elämästään.

Niinistö solmi ensimmäisen avioliittonsa Marja-Leena Alangon kanssa vuonna 1974. Heille syntyi kaksi poikaa, Nuutti ja Matias. Marja-Leena Niinistö menehtyi liikenneonnettomuudessa vuonna 1995.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto