Hyppää pääsisältöön

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio

Kun Sauli Niinistö alkuvuodesta 2009 nai Jenni Haukion, saivat suomalaiset uuden julkkiksen. Alkuvaiheessa pariskunta esiintyi julkisuudessa kuitenkin vain harvakseltaan.

Eduskunnan 60-vuotias puhemies Sauli Niinistö meni naimisiin kokoomuksen 31-vuotiaan viestintäpäällikön Jenni Haukion kanssa Porin Reposaaressa 3.1.2009.

Niinistö ja Haukio olivat seurustelleet salaa kahden vuoden ajan ennen naimisiinmenoa. Häät tulivat yllätyksenä myös monelle kokoomuslaiselle.

Häiden jälkeenkin pariskunta on esiintynyt julkisuudessa harvakseltaan. Joulukuussa 2009 iltapäivälehdet löysivät kuitenkin aiheen kirjoitukseen Jenni Haukion pienestä etikettivirheestä Linnan juhlilla.

TV-katselijat nimittäin pääsivät todistamaan, että Haukio joi juhlissa kahvikupista, jossa törötti lusikka. Etiketin mukaan lusikka tulee laskea lautaselle ennen juomista.

Niinistön ja Haukion yhteistyö alkoi vuonna 2006, kun Haukio kiersi kokoomuksen toiminnanjohtajana Niinistön presidentinvaalikiertueella Satakunnassa. Tuolloin Haukio seurusteli vielä hiustaiteilija Harri Paanasen kanssa.

Vuona 1977 Porissa syntynyt Haukio aloitti kokoomuksen viestintäpäällikkönä puoli vuotta seurustelun alkamisen jälkeen. Haukio on ollut aktiivinen kokoomuslainen jo nuoresta lähtien.

Sekä Niinistö että Haukio ovat tunnettuja kirjallisesta tuotannostaan. Haukio on kirjoittanut kaksi runoteosta ja Niinistö on kirjoittanut kaksi kirjaa omasta elämästään.

Niinistö solmi ensimmäisen avioliittonsa Marja-Leena Alangon kanssa vuonna 1974. Heille syntyi kaksi poikaa, Nuutti ja Matias. Marja-Leena Niinistö menehtyi liikenneonnettomuudessa vuonna 1995.

Kommentit