Hyppää pääsisältöön

Stanley Cup Valtteri Filppulalle

Valtteri Filppulasta tuli Detroitin Stanley Cup –mestaruuden myötä seitsemäs suomalainen, jonka nimi on kaiverrettu himoitun pystin kylkeen.

Helsingin Jokereita B-junioreista asti edustanut Filppula murtautui Jokereiden SM-liigamiehistöön kaudella 2003-2004. Saman kauden vuodenvaihteen juniorien MM-kisoissa Filppula oli Suomen ehdotonta parhaimmistoa, kun pikkuleijonat venyivät kotikisoissaan MM-pronssille.

Kauden 2004-2005 jälkeen Filppula allekirjoitti kolmen vuoden tulokassopimuksen legendaarisen Detroit Red Wingsin kanssa.

Ensimmäisellä kaudella Pohjois-Amerikassa suurin osa ajasta vierähti farmijoukkue Grand Rapids Griffinssissa. 2006-2007 Filppula murtautui vakituisesti Detroitin NHL-miehistöön.

Kaudelle 2007-2008 Filppula lähti jo vakiokasvona. Hän pelasi koko kauden kakkos- ja kolmosketjuissa ja sai runsaasti erikoistilannevastuuta.

Filppula pelaa NHL:n suurimmassa kestomenestyjässä. Häenstä voi helposti tulla ensimmäinen suomalainen moninkertainen Stanley Cup –voittaja sitten Esa Tikkasen, Jari Kurrin ja Reijo Ruotsalaisen. Muut suomalaiset NHL-mestarit ovat Jere Lehtinen, Ville Nieminen ja Teemu Selänne.

Teksti: YLE Urheilu