Hyppää pääsisältöön

Lähikuvassa Tero Pitkämäki

Vuonna 2008 valmistunut dokumentti seuraa Pitkämäen heittäjänuraa pojankoltiaisesta maailmanmestariksi. Matkan varrelle on mahtunut paljon iloa mutta myös dramatiikkaa.

Helsingin MM-kisoissa 2005 Pitkämäki oli yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Keihäsfinaali käytiin rankkasateessa, eikä Pitkämäki yltänyt palkintosijoille.

Kultaisen liigan Rooman osakilpailussa heinäkuussa 2007 koettiin dramaattisia hetkiä, kun Pitkämäki heitti keihäänsä pahasti sektorin ohi ja keihäs osui ranskalaista pituushyppääjää Salim Sdiriä kylkeen.

Puolitoista kuukautta myöhemmin Pitkämäki heitti maailmanmestaruuden Osakassa tuloksella 90,33 metriä.

Osakan jälkeen Pitkämäeltä odotettiin paljon. Tähtäin oli selvä: olympialaiset Pekingissä elokuussa 2008.

Pekingissä Pitkämäki jäi kolmanneksi. Keihäskansa Suomelle mitali oli kuitenkin arvokas, sillä kahdentoista vuoden jälkeen Suomeen saatiin jälleen keihäsmitali olympialaisista.

Vierumäen Mediapajan ja YLEn yhteistyönä tekemä dokumentti valmistui vuonna 2008.

Teksti: Petra Himberg

HUOM: Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.

OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar.

Tietolaatikko

Ilmajoella vuonna 1982 syntynyt Pitkämäki aloitti keihäänheiton kymmenvuotiaana. Hänen ennätyksensä on 2005 Kuortaneella heitetty 91,53 metriä.

NOTE: Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto